Unit linked életbiztosítás kalkulátor

Verba György

Amikor megtakarításon törjük a fejünket, akkor mindig egy bizonyos célösszeg lebeg a szemünk előtt. Egy unit linked biztosítás esetén kicsit nehéz helyzetben vagyunk, hiszen itt nincsen előre beígért fix kamat, illetve a költségszerkezet is meglehetősen bonyolult. Aggodalomra semmi ok, itt van a unit linked életbiztosítás kalkulátor.

 

Miért fontos számolni a várható lejárati összeget?

 

Általában azért indítunk egy megtakarítást, mert az ott összegyűlt pénz valamilyen célt szolgál. Ennek függvényében tudjuk, hogy a célhoz mekkora összegre van szükségünk, és azért mert a unit linked életbiztosításoknak nincsen fix kamata, az nem jelenti azt, hogy nem lehet számolni a várható lejárati összeggel. Ezért készítettük el a unit linked életbiztosítás kalkulátort, hogy támpontot tudjon adni.

 

Így számol a kalkulátor

 

Az oldalunkon található életbiztosítás kalkulátoron mindössze a megtakarítás tartamát, a havi díj nagyságát kell beállítani, és máris megkapjuk, hogy mekkora összegre számíthatunk. Sőt, azt is megválaszthatjuk, hogy évente 4%-os, 6%-os, vagy 8%-os hozam mellett számoljon a kalkulátor. Azt fontos tudni, hogy a kalkulátor nem leegyszerűsítetten számol (sokak szerint elég egy egyszerű kamatos kamattal számolni úgy, hogy a hozamból levonjuk a TKM-et), hanem lépésről lépésre tételesen levonja az összes felmerülő költséget, az adminisztrációs költségtől az alapkezelési díjig.

 

A kalkuláció eredménye

 

Amint beállítottuk a nekünk megfelelő 3 adatot (futamidő, havi megtakarítás, és hozam) kattintsunk a „kalkuláció indítása” nevű lila gombra. Ezek után 3 adatot kapunk meg eredményként, az első a hozammal növelt lejárati összeg, vagyis ennyi pénzünk lesz. A másodiknál emlékeztetőül kiírjuk, hogy mekkora hozammal számoltunk, a harmadik sorban pedig azt látjuk, hogy 15 éven keresztül mekkora havi összeget jelent a lejárati összeg. A kalkulátor mögött egy konkrét unit linked életbiztosítással számolunk, ami bónuszokat is ad bőségesen. Innen pedig vagy új kalkulációt indíthatunk, vagy pedig kérhetünk egyedi konkrét ajánlatot.

 

A precíz tervezés az alapja a megtakarításnak

 

Egy ilyen unit linked életbiztosítás kalkulátorra nagy szükség van, már csak azért is, hogy megfelelően össze lehessen hasonlítani a pénzpiac más megtakarításaival is. Arról nem is beszélve, hogy itt az oldalon egy konkrét megtakarításos életbiztosítással tud számolni, de amennyiben igényli, személyre szabottan bármelyik befektetéses életbiztosítással tudunk Önnek kalkulálni. Ehhez nem kell mást tennie, mint igényelni tőlünk egy személyes konzultációt. Ez alatt a nagyjából egy órás megbeszélés alatt számítások alapján megtaláljuk azt a megoldást, amellyel Ön a legjobban jár!

Ezt a cikket 1931 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555