Válasszunk megtakarításos életbiztosítást!

Verba György

 

Ahhoz, hogy az életében előrelépjen, el kell fogadni azt a szabályt, hogy a fizetése nem egyenlő a költőpénzével. Ha ez meg van, akkor nincs más teendő, mint a nem elköltött pénznek megfelelő helyet találni, hogy még többet fialjon. Erre kiváló lehetőséget nyújtanak a megtakarításos életbiztosítások, íme, az indokok.

  1. „Lesz egy haláleseti szolgáltatásunk is”

A mai rohanó világban sokféle veszélyeknek vagyunk kitéve. Elég csak kimenni az utcára, jön egy ittas állapotú sofőr, vagy csak egy baleset, és máris komoly bajjal szembesülhetünk. Ekkor nagyon jól jön egy életbiztosításnak a haláleseti szolgáltatása, mert legalább a temetési költséget fedezni fogja, a megtakarított pénzen felül természetesen. Bár a megtakarításoknál nem ez az elsődleges cél, de ne feledjük el ezt az extra szolgáltatást sem.

  1. Az állami támogatások segítik”

Minden megtakarításos életbiztosítás rendelkezik a kamatadó-, és EHO kedvezménnyel. Magyarországon a pénzügyi befektetések (sőt még a bankszámla) esetén a nyereség 15%-át (kamatadó), és 6%-át (EHO) le kell adózni. A rendszeres díjas életbiztosítások esetén 6 év után csak a felét (összesen a nyereség 10%-át) kell adóként befizetni, míg 10 év után teljesen adómentessé válik a megtakarított pénz.

Illetve ne feledjük, hogy 2014 óta választhatunk nyugdíjbiztosításokat is. Ezek olyan biztosítók által kínált megtakarítások, ahol a befizetéseink után 20%-os évente akár 130 ezer forintos adókedvezmény jár. Itt is két legyet ütünk egy csapásra, hiszen vagyont gyűjtünk a nyugdíjra, és az államnak befizetett adóból is visszakapunk>.

  1. „Nagybefektetői előnyökhöz jutunk”

A befektetési egységekhez kötött életbiztosítások egyik fontos tulajdonsága, hogy mi magunk döntünk, hogy milyen jellegű eszközalapokba fektesse be, majd kezelje az alapkezelő a pénzünket. Szinte minden költségünk százalékos formában van megadva, vagyis minél nagyobb a mi nyereségünk, annál jobban jár a biztosító is. Ráadásul a befektetésekhez sem kell értenünk, hiszen ezeket a befektetési alapokat profi szakemberek kezelik, akik legalább annyira jók ebben, mint mi a saját szakmánkban. Nekik is, nekünk is egy az érdekünk.

  1. Mert kötelező a díjakat befizetnünk”

Elsőre nem biztos, hogy az előnyökhöz sorolnánk, de mégis az a díjfizetési kötelezettség. Általában szeretjük a végső pillanatig tolni a dolgokat, így egyes helyzetekben előfordulhat, hogy a hónap végére elköltjük a megtakarításra szánt pénzünket. A biztosító azonban rendszeresen küld nekünk díjfizetési emlékeztetőt, így minden egyes díjunk be lesz fizetve, és elérjük a megtakarítással a magunk elé kitűzött célt.

 

Koránt sem mindegy melyiket választjuk

 

Összegezve számos jó tulajdonságot tudunk elmondani a megtakarításos életbiztosításokról. És arról még nem is esett szó, hogy szinte minden komoly anyagi kihívást jelentő célunkhoz jó opció, legyen szó akár gyermek-, lakás-, vagy nyugdíjcél. Viszont mielőtt rohannánk az első biztosítóhoz, hogy indítsunk egyet, álljunk meg egy pillanatra. Messze nem mindegy, hogy melyik ajánlatot választjuk a több mint 200 termék közül. Éppen ezért igényeljen egy személyes konzultációt! Szakembereink segítenek Önnek abban, hogy az igényeinek leginkább megfelelő szerződés dolgozzon a céljáért.

Ezt a cikket 1616 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555