Kérdés:
Tisztelt Deák Ferenc!
Segítséget kérünk: van egy 2011-ben kötött Uniqa Flex Invest II biztosításunk. most havi 12.000 Ft díj, élethossziglan. úgy látjuk, nem túl kedvező, OVB-n keresztül kötöttük. Mikor tudjuk kedvezően, legalább a \\\”pénzünknél\\\” visszavásárolni? hát ez van. Köszönjük! Bácskainé P. Erika

 

Bácskainé P. Erika

Tárgy: Életbiztosítás

 

Válasz:
Tisztelt Bácskainé P Erika!

Az ilyen jellegű megtakarításos életbiztosításokból az elején kevés pénzt tud visszavenni. A szerződés feltételeiben lát egy ún. visszavásárlási érték táblázatot, ami az első 3 év befizetéseire vonatkozik. Az ezen felül befizetett díjakra, és a nyereségre nem vonatkozik a táblázat. Várhatóan 7-8 év körül tudnak nagyjából veszteség mentesen kiszállni, de ez nagy mértékben függ a hozamoktól is.

Tisztelettel:
Deák Ferenc István

Ezt a cikket 2025 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555