Bababiztosítás

Verba György

Amikor megszületik a gyermekünk, abban a pillanatban ő válik számunkra a legfontosabbá. Ezt tükröznie kell a pénzügyi gondolkodásunknak, és viselkedésünknek is. Most megmutatjuk milyen célra, célokra érdemes bababiztosítást indítani.

 

Milyen bababiztosítások vannak?

 

A bababiztosításoknak két eltérő fajtája van, az egyik a kockázati védelemről szól, a másik pedig a megtakarítási célról. Felmerülhet a kérdés, hogy melyik a fontosabb, de erre a válasz egyértelműen az, hogy mindkettő egyformán fontos. Nézzük is meg, hogy miket tudnak, miért érdemes ilyeneket indítani gyermekünk számára.

 

A baba kockázati védelme

 

Szülőként a legrosszabb, amikor gyermekünk beteg, mi pedig tehetetlenek vagyunk. Egy esetleges komolyabb betegség esetén annyit tehetünk, hogy mellette vagyunk, szeretgetjük, és elintézzük neki a legjobb orvosi ellátást, amit tudunk. Ez azonban pénzbe kerül, hiszen tudjuk, hogy Magyarországon is van kiemelt orvosi ellátás, csak azt meg kell fizetni, illetve ha a gyermekkel vagyunk, akkor csak táppénzt kapunk, ami a fizetésünk 60%-a.

 

A baba megtakarítása

 

Az életünkben a 3 legnagyobb anyagi kihívást jelentő kiadása a nyugdíjas megélhetés, a saját lakás megszerzése, és a felsőfokú tanulmányok finanszírozása. Időrendi sorrendben haladva az első jelentős kiadás a felsőfokú tanulmányokkal, életkezdéssel jelentkezik, összege függ attól, hogy merre fog tanulni a gyermek, mi fog tanulni, és egy-két hasonló tényezőtől. Az oktatást pedig a szülőknek kell valahogy finanszírozni, és mint mindig itt is érdemes előre gondolkodni, és felkészülni a jövőbeni nagyobb kiadásokra.

 

Mikor indítsuk el a bababiztosítást?

 

Készítettünk egy kalkulációt, amelyben megvizsgáltuk, hogy mekkora anyagi ráfordítást igényel, hogy gyermekünk 19. születésnapjára összegyűjtsünk egy jó megtakarítással 3, illetve 5 millió forintot, íme:

 

Bababiztosítás összehasonlító táblázat

Bababiztosítás összehasonlító táblázat

 

A táblázatot megvizsgálva láthatjuk, hogy ha már akkor indítunk neki megtakarítást, amikor meg sem született, mennyivel olcsóbb, mintha csak akkor kezdenénk el megtakarítani, amikor már iskolába megy. Konkrétan 3 millió forintos megtakarítás esetén havi 12.282 forintról és havi 20.958 forintról van szó.

 

Felelősen a gyermekünkért

 

2014-ben a felgyorsult világban nagyon fontos, hogy a gyermekünkről anyagilag is időben tudjunk gondoskodni. Ebből a cikkből kiderült, hogy egy éves csúszással nagyjából havi 3.000 forinttal többet kell ugyanannak a célnak az elérésére fordítanunk. Igényeljen egy személyes konzultációt, ahol gyermek biztosítási szakértőnk megismeri az Ön igényeit, és megtalálja az ehhez passzoló bababiztosítást!

Ezt a cikket 2433 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555