Befektetési életbiztosítás

Verba György

Sok jót, és rosszat is lehet hallani a befektetéses életbiztosításokról, ezzel mindenki tisztában van, de vajon mi az igazság? Egyértelmű, hogy nem mindegy, hogy mikor, melyiket választjuk, de számos esetben igenis jó megoldást nyújtanak. Csak azt kell eldöntenünk, hogy a mi életünkben szükség van-e rá, vagy sem. A legegyszerűbb, ha megismerjük közelebbről ezeket a megtakarításos ún. unit linked biztosításokat.

 

Segít a céljaink elérésében

 

Ha jól belegondolunk, számos olyan hosszú távú célunk van, amelyre érdemes már idejében elkezdeni anyagilag is felkészülni. Elég mondjuk a gyermek felsőfokú tanulmányaira gondolni, vagy mondjuk a várható nyugdíjhiányunkra. Sok-sok megoldási lehetőség közül választhatunk, amelyek közül az egyik legjobb lehetőség a befektetéses életbiztosítás, hiszen a költségszerkezete miatt 10 éves időtáv felett. És persze számos egyéb célra is fel tudjuk használni az ilyen biztosításokat, hiszen teljesen szabad a felhasználása, adóelőnyök mellett.

 

A befektetési életbiztosításokról röviden

 

Míg régen az életbiztosítások elsősorban halálesetkor térítettek, azóta már sokkal szélesebb szolgáltatásokat nyújtanak. Kiemeltképp a megtakarítások területén léptek előre, hiszen kiemelkedő megtakarítási termékekkel álltak elő, hogy a hosszú távú céljainkat megvalósíthassuk velük. Ezen biztosítások elsődleges tulajdonsága, hogy nem előre mondják meg, hogy mekkora kamatot kapunk, hanem a nyereségünk csak attól függ, hogy mi milyen befektetési alapokba fektetjük a pénzünket. Igaz, ez a legtöbbször azt is jelenti, hogy magasabb nyereséget tudunk elérni, mintha a bankban tartanánk a pénzünket.

 

A unit linked biztosítások előnyei

 

Egy igen rugalmas megtakarításról beszélünk, hiszen abszolút alkalmazkodik az esetleges élethelyzeteinkhez. Ugyan rendszeres díjfizetést vállalunk, mégis van lehetőségünk rá, hogy hosszabb-rövidebb ideig ne kelljen díjat fizetni, anélkül, hogy a szerződésünk megszűnne.

 

Amikor nyugdíj előtakarékosságként kötünk ilyen szerződést, akkor a befizetéseink 30%-át, évente akár 130 forint adókedvezményt is visszaigényelhetünk. Így minden befizetett 1.000 forint után 1.200 forint termel számunkra nyereséget.

 

Ha viszont gyermek megtakarítási programot választunk, akkor egy egyedülálló szolgáltatást kaphatunk, amit díjátvállalásnak neveznek. Ugyanis, ha valamilyen tragédia folyamán elhaláloznánk, még mielőtt a gyermekünk felnőne (és a szerződés lejárna), akkor a biztosító magára vállalja, hogy helyettünk befizeti az összes esedékes díjat a szerződés lejártáig.

 

Jól válasszuk meg, melyik szerződést választjuk!

 

Bár a befektetési életbiztosításoknak számos jó tulajdonsága van, azért itt sem minden fekete, vagy fehér. Mivel több száz ilyen típusú szerződésből választhatunk, ezért érdemes egy szakértő segítségét kikérni, hiszen a lejárati összegnél akár több millió forintra is rúghat a különbség. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, és szakemberünk felkeresi Önt! Egy rövid megbeszélés után pedig garantáltan a lehető legjobb ajánlatokat fogja az asztalára tenni.

Ezt a cikket 2490 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

+36 1 585 8555