Életbiztosítás cégeknek

Verba György

Egy cég vezetése rendkívül sok feladattal jár, amit csak tetéznek a különböző adózási problémák, feladatok. Az életbiztosítások azonban sok terhet levehetnek a vállunkról, hiszen amellett, hogy hasznos szolgáltatást nyújtanak, a díjakt még költségként le is írhatjuk. Nézzük meg a cégek számára leghasznosabb életbiztosításokat!

 

Milyen életbiztosítások jöhetnek szóba?

 

Olyan életbiztosításokat fogunk most megemlíteni, amelyek a cég számára leírható költségeket jelentenek. A sor elejére kívánkozik a cégtársbiztosítás, illetve a whole life életbiztosítás, de ezen kívül is beszélhetünk a kockázati életbiztosításról, balesetbiztosításról, és a szolgáltatás alapú egészségbiztosításról. Kezdjük az elsővel!

 

A cégtársbiztosítás

 

Erre ott van szükség (a nevéből adódóan is), ahol nem egy tulajdonos van, hanem több. A cégtársunk esetleges elvesztése, halála komoly gondokat tesz a nyakunkba, ha ehhez még azt is hozzávesszük, hogy a tulajdonrészét valamelyik rokona örökli, akkor még komolyabb gondokkal szembesülhetünk. Vagy ki kell vásárolnunk a cégtársunk családjának a tulajdonrészét, ami súlyos anyagi költségeket jelenthet, vagy pedig együtt kell dolgozni, egy nem feltétlen hozzáértő emberrel, ami a cég bukásához vezethet. Ezt mind ki lehet védeni egy cégtárs életbiztosítással.

 

A whole life életbiztosítás

 

Ez az egyetlen olyan megtakarításos életbiztosítás, amit egy cég költségként leírhat, ami azért lehetséges, mert hivatalosan itt életünk végéig gyűjtjük a pénzt, és csak a halálunk esetén jut hozzá a kedvezményezettünk. A trükk ott van, hogy hamarabb is van módunk visszavásárolni, akár magánemberként is a megtakarítást, és mindössze a befizetett díjak után szükséges SZJA és EHO befizetése, ami összesen 43%. Részletesebb információt itt talál a whole life életbiztosításokról! Most pedig menjünk tovább.

 

A kockázati védelem

 

Mind a kockázati életbiztosítás, mind a baleset-, és egészségbiztosítás az esetleges egészségügyi problémákkal kapcsolatban nyújt szolgáltatást. A kockázati életbiztosítások mind baleset esetén, mind megbetegedés esetén szolgáltathat, míg a balesetbiztosítások természetesen csak akkor térít, ha balesetet szenvedünk. Ezzel szemben az egészségbiztosítások klasszikus értelemében is szolgáltatást nyújtanak, hiszen itt az egészségügyi ellátás megszervezését, és lebonyolítását vehetjük meg, hálapénz és sorban állás nélkül. Egy mondatban egy VIP egészségügyi szolgáltatást szerezhetünk minden háztartás számára elérhető áron. Kattintson ide, hogy részletesen is megismerje az egészségbiztosításokat!

 

Az életbiztosítások hasznosak a cégnek!

 

Ebben a cikkben 5 különböző életbiztosításról esett szó, amelyek mind-mind kapóra jöhetnek akár a cégnek, akár a tulajdonosoknak, akár a munkavállalóknak. A megfelelő életbiztosítások kiválasztása azonban ennél jóval bonyolultabb feladat, megfelelő pénzügyi tapasztalat, és pénzpiaci ismeret nélkül jelentős anyagi nyereségtől is eleshetünk. Igényeljen egy személyes konzultációt, és életbiztosítási szakértőnk a legjobb megoldásokkal fogja támogatni, a cégét, és Önt is!

Ezt a cikket 2404 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555