Életbiztosítás kötés 2014-ben

Verba György

Az életbiztosítás az életünk szerves részét képezi. Biztos Ön is tudja, hogy milyen sok életbiztosításból választhatunk a legkülönbözőbb céljainkhoz. Nem mindegy azonban, hogy hol és kivel köti meg az életbiztosítását. Most erről fogunk egy kicsit bővebben írni.

 

Milyen életbiztosítások közül válogathatunk?

 

Az életbiztosításoknak alapvetően két típusa van, a megtakarításos és a kockázati. Ily módon egy életbiztosítással vagy megtakarítunk, vagy kockázati védelmet vásárolunk, a kettőt ritkán érdemes kombinálni, mert külön-külön költséghatékonyabb megoldásokat választhatunk. Tételesen az életbiztosítások:

    1. kockázati életbiztosítás
    2. egészségbiztosítás
    3. balesetbiztosítás
    4. megtakarításos életbiztosítás

 

Bővebben ide kattintva olvashat az életbiztosítások fajtáiról.

 

Érdemes online életbiztosítást kötni?

 

A kötelező gépjármű felelősség biztosításnál (GFB), és az utasbiztosításnál bevett szokás, hogy online kötjük, vagy váltjuk a szerződésünket. De Ön is tudja, hogy a GFB-vel évente csak egyszer kell foglalkozni vele, addig az életbiztosítás (jó esetben egy életre szól) több idő ráfordítást igényel. Sőt, egy életbiztosítás sokkal több összetevőből áll, mint egy GFB, vagy egy utasbiztosítás. Összegezve nem egy hétre, vagy egy tárgyra tervezünk, hanem az egész életünkre.

 

Javaslat: Autóra, és utazásra érdemes online szerződést kötni, de életbiztosításnál még mindig a személyes kontakt, és a személyes üzletkötés a kifizetődőbb.

Kivel kössünk életbiztosítást?

A mai Magyarországon 3 úton köthetünk életbiztosítást. Az első módszer, hogy besétálunk egy bankba vagy biztosítóba, és az ott ülő ügyfélszolgálatos hölgy vagy úr javasol nekünk valamit. Ezzel két probléma van, az első, hogy az itt dolgozók tudása és piaci ismerete általában szerény. Viszont van egy másik, nagyobb probléma. Ön járt már úgy, hogy azt mondták Önnek, hogy menjen át szembe a másik biztosítóba, mert ott jobb feltételekkel kap ajánlatot? Sajnos, ha így direktbe megyünk egy pénzintézethez, akkor nem a mi érdekeinket képviselik, hanem a pénzintézetét.

 

A másik lehetőség, ha függő ügynököt fogadunk az otthonunkban. Az ő szaktudása már valószínűleg megfelelő, és lesznek is jó gondolatai, viszont ő is csak egy zárt körben tud gondolkozni. Csak egy biztosító ajánlatait tudja Önnek ajánlani, és mi van ha Önnek nem ez az optimális életbiztosítás?

 

A harmadik közvetítő irányzat, ha független tanácsadóval találkozik. Egy független tanácsadó szakmai tudását ritkán érheti kritika, és ami a legnagyobb előnye az előző két üzletkötővel szemben, hogy szabadon ajánlhat Önnek életbiztosítást az egész pénzpiacról, nincs egyetlen biztosítóhoz láncolva.

 

2014-ben kiemelt szerep jut az állam által is támogatott nyugdíjbiztosításoknak, amelynek megkötéséről az alábbi bejegyzésben olvashat részletesen.

Életbiztosítás kötés 2014-ben

 

Arra jutottunk, hogy az életbiztosításokról inkább csak hasznos dogokat olvassunk az interneten, de ne online kössük meg. A személyes kapcsolat és a bizalom fontos egy életbiztosítás megkötésénél. A közvetítők közül pedig válasszon egy független szakértőt, aki a teljes pénzpiac kínálatát tudja Önnek ajánlani. Kérjen független szakértőnktől egy személyes konzultációt, hogy a gyakorlatban is a legjobb szolgáltatást kapja.

Ezt a cikket 2525 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555