Életbiztosítási kiegészítők: a balesetbiztosítás

Verba György

Az életbiztosítási szerződésünket további kockázatokra, önálló szolgáltatást is nyújtó kiegészítő jellegű biztosításokkal is megtoldhatjuk. A kiegészítő biztosítások igazodnak az alap biztosításhoz, így azzal egyidejűleg érvényesek.
Ennek egyik formája lehet az életbiztosítást kiegészítő balesetbiztosítás is. Ez pedig azt jelenti, hogy az életbiztosítási szerződésbe belefoglalt biztosítási események bekövetkezése után a biztosító térítést fizet.

Mi is a baleset?

“A baleset az a hirtelen fellépő, egyszeri, külső fizikai és/vagy kémiai behatás, amely a biztosítottat akaratától függetlenül a kockázatviselés tartama alatt éri, és amellyel összefüggésben a biztosított egészségkárosodást szenved, illetve amely a biztosított halálát okozza.”

 

A baleset tehát egy olyan nem várt esemény, amelynek bekövetkeztére nem vagyunk felkészülve, vagyis ennek bekövetkezésére előre nem tudjuk és erre nem is számítunk.

Az életbiztosítási szerződéshez választható baleseti kockázatok

Baleseti halál, Baleseti eredetű maradandó egészségkárosodás, Baleseti kórházi napi térítés, Baleseti műtéti térítés, Balesetből adódó csonttörés, Közlekedési baleseti halál, Közlekedési balesetből eredő maradandó egészségkárosodás.

A balesetbiztosítási kiegészítőkre vonatkozó szabályok

Azt érdemes tudni, hogy a választott balesetbiztosítási kiegészítők díja kortól és nemtől függetlenül is ugyanannyi és egészen 75 éves korig érvényes, ezután pedig a biztosítási védelem automatikusan megszűnik.

A kizárásokra és mentesülésekre figyeljünk

Azt is jó, ha megjegyezzük, hogy a biztosítás kockázatviselése nem terjed ki bizonyos esetekre, melyet kizárásnak is nevezünk. Pl. Ha a biztosított versenyző vagy kiemelt sportoló akkor ilyen kizárásokkal számolni kell, de a konkrét példáknál maradva a biztosítás gyakran nem terjed ki olyan balesetekre sem, amelyek háborús, polgárháborús eseményekkel, sztrájkkal, tüntetéssel, bármiféle egyéb tömegmegmozdulással, terrorcselekményekkel összefüggésben következnek be.

 

Mentesül a biztosító a biztosítási összeg kifizetése alól, amennyiben a biztosított a kedvezményezett szándékos magatartása következtében vesztette életét, illetve a káresemény szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartása miatt következik be.

 

Ha szeretne többet megtudni az életbiztosítások, a kiegészítő biztosítások működéséről, kérjen ajánlatot tanácsadóinktól és szakértő munkatársunk készséggel rendelkezésére áll egy személyes találkozás keretén belül.

Ezt a cikket 2678 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555