Életbiztosítási módozatok

Verba György

Alapvetően életbiztosításokat köthetünk kockázati védelem, és megtakarítás céljából is. Az életbiztosításoknak rengeteg módozatuk van, ami így minden korosztály, szinte minden igényét képes lefedni. Arra gondoltunk, hogy a különböző életszituációkon, életkorokon keresztül bemutatjuk Önnek, hogy milyen életbiztosítási módozatok vannak, és mikor melyiket ajánljuk.

A pályakezdés, vagyis ajánlott életbiztosítások 30 éves korig

 

Ahogy javasolni szoktuk, már az első fizetésünkből érdemes elkezdeni a nyugdíjunkhoz szükséges tőkét kiépíteni, hiszen így sokkal kevesebb pénzből, kényelmesebben el tudjuk érni, hogy anyagilag ne legyen problémánk, amikor felhagyunk a munkával. Erre kimondottan jó megoldás lehet egy nyugdíjbiztosítás, amire 20%-os, legfeljebb 130.000 forintos adókedvezményt tudunk igényelni. A nyugdíjbiztosításokról itt tud részletesebben tájékozódni. Ebben a korban előszeretettel hódolunk különböző sportszenvedélyeinknek, illetve különböző, mások által veszélyesnek minősített hobbiknak, ezért javasolt már ilyenkor egy balesetbiztosítást kötni. Ezek a biztosítások rendkívül olcsó konstrukciók (napi 48 forinttól már tudunk balesetbiztosítást kötni), hiszen akkor térítenek nekünk, ha balesetből eredendően szenvedünk valamilyen sérülést.

A családalapítás, és gyermekvállalás időszaka

 

Még a gyermekvállalás előtt két életbiztosítási módozatra szeretnénk felhívni a figyelmet, az egészségbiztosításra, és a kockázati életbiztosításra. A kockázati életbiztosításokat azért fontos ebben a korban elindítani, hiszen ilyenkor nagyságrendekkel olcsóbban hozzájuthatunk a megfelelő kockázati védelemhez, mintha késlekednénk. Nézze meg, hogy mennyi pénzt tud így megspórolni! Az egészségbiztosítások pedig magas szintű orvosi ellátásszervezést, és sorban állás, és hálapénz nélküli orvosi ellátást biztosít számunkra, sőt még a leendő gyermekünk őssejt levételét is finanszírozhatja. Ide kattintva megtalál mindent az egészségbiztosításokról. 

 

A gyermek megérkezésének pillanatában két dologról fontos intézkednünk. Az egyik, hogy vagy kössünk egy klasszikus életbiztosítást, hogyha esetleg meghalnánk, akkor a családunkat legalább anyagi csőd ne érje. A második pedig, hogy indítsunk egy gyermek megtakarítást, aminek az egyenlegét a gyermekünk megkapja 19 éves korában. Természetesen erre is vannak megtakarításos életbiztosítások, amik az esetleges halálunk esetén átvállalják helyettünk a díjfizetést. A gyermek megtakarításokról pedig, ebben a cikkben talál részletesebb leírást.

Amikor a gyermek(ek) már felnőtt(ek)

 

Ha esetleg eddig nem lett volna, akkor a nyugdíj megtakarítás mindennél nagyobb prioritást élvez, illetve előtérbe kerülhetnek az olyan befektetések, amiket még nem tudjuk, hogy mire fogjuk felhasználni. Ilyen lehet például az egyszeri díjas életbiztosítás is , ami kiválóan alkalmas, hogy pénzt helyezzünk el benne minimum 2-5 éves távon. Szintén, akár rövidebb idejű befektetésekre alkalmasak a rendszeres díjfizetésű befektetéses életbiztosítások eseti számlái, hiszen itt pár nap alatt a pénzünkhöz juthatunk.

Életbiztosítási módozatok mindenkinek

 

Legyen szó akár megtakarítási célról, akár az egészségünk, vagy az életünk védelméről biztos, hogy tudunk rá találni egy megfelelő életbiztosítást. Ebben a cikkben megismerkedhetünk az életbiztosítások módozataival, de ahogy Ön is látja meglehetősen sok konstrukció kínál nekünk megoldási alternatívát, így fenn áll a veszély, hogy nem a megfelelő életbiztosítást választjuk. Igényeljen egy szakmai konzultációt, ahol életbiztosítási szakértőnk komplexen tekintve a pénzügyeire, megtalálja azokat az életbiztosításokat, amire Önnek szüksége van!

Ezt a cikket 2404 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555