Gyermek megtakarítások

Verba György

2014-ben sok lehetőséget kell megvizsgálnunk, mielőtt kiválasztjuk a saját gyermek megtakarításunkat. Elég, ha csak a legnépszerűbb megtakarításokat soroljuk ide, az is 5 teljesen eltérő módozat. Mi most arra vállalkoztunk, hogy összehasonlítjuk ezeket a gyermek megtakarításokat, ezzel is segítve Önt abban, hogy olyan megtakarítást válasszon, amivel gyermeke a legjobban jár.

 

Melyek a legnépszerűbb gyermek megtakarítások?

 

Sok szülő a banki gyermek megtakarítási számlákat preferálja, vannak akik a Magyar Államkincstárnál vezethető Start számlát választják, de sokan szeretik a biztosítóknál vezethető gyermek megtakarítási programokat. Ezen felül érdemes még a TBSZ számlát is megemlíteni, valamint a lakáskasszát is, hiszen vannak olyan szülők, akik a saját lakás megszerzésével kívánják segíteni gyermekük életkezdését. Korábban is írtunk a gyermek megtakarítások összehasonlításáról, amit itt talál. Nézzük meg, hogy miben hasonlítanak, és miben különböznek ezek a megtakarítási formák!

 

A gyermek megtakarítások összehasonlítása

 

Készítettünk egy egyszerű, és rövid összehasonlító táblázatot, amiben összegyűjtöttük a fent is említett gyermek megtakarítási lehetőségek legfontosabb tulajdonságait. Nézzük is meg gyorsan, mik a legfőbb tudnivalók:

 

Gyermek megtakarítások összehasonlítása

Gyermek megtakarítások összehasonlítása

 

A banki gyermek megtakarításokat az alacsony kamatok miatt elsősorban arra érdemes használni, hogy gyermekünk megtanulja félretenni a zsebpénze egy részét, és megtanulja a bankszámla kezelését.

 

A TBSZ számlát, akkor érdemes választani, ha 3-5 év múlva gyermekünk betölti a 19. éves kort, és nem bízunk az államban, nem nyitnánk ott megtakarítási (Start) számlát.

 

A lakáskasszára az éves befizetéseink 20%-t megkapjuk vissza nem térítendő állami támogatásként, melynek a maximális értéke éves 72.000 forint. Ezt havi 20.000 forint befizetésével tudjuk elérni, és akkor ajánljuk ha gyermekének a saját lakásának a megszerzésében szeretne segíteni.

 

A Start számlára a befizetéseink 10%-át, legfeljebb havi 500 forintot kaphatunk állami támogatásként, így akkor javasoljuk, ha legfeljebb 5.000 forintot tud havonta gyermek megtakarításra szánni.

 

A biztosítói gyermek megtakarítási programoknál van a legmagasabb hozamkilátás, így minden olyan esetben javasoljuk, ha több, mint 10 évünk van gyermekünk 19. életévéig, és legalább havi 10.000 forintot szentelünk erre a célra.

 

Melyik lesz a legjobb gyermek megtakarítás?

 

A kérdésre így előre nem lehet válaszolni. Nagyon sok egyéni lehetőséget meg kell vizsgálni ahhoz, hogy megmondhassuk melyik lesz az Ön gyermeke számára a legjobb gyermek megtakarítás. Ebben a cikkben röviden, pár alap tulajdonság szerint összehasonlítottuk a gyermek megtakarításokat, így láthatjuk, hogy egyáltalán nem egyszerű megtalálni az ideális megoldást. Igényeljen egy személyes konzultációs időpontot, és gyermek megtakarítás szakértőnk a teljes piac kínálatát teszi le az asztalára, és megismerve az Ön igényeit, megtalálja azt a gyermek megtakarítást, ami gyermekének a legkifizetődőbb lesz!

Ezt a cikket 2437 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555