Ha nyaralni megy, ne az utasbiztosításon spóroljon!

Verba György

Itt a nyár, és a legtöbb család már pontosan tudja, hogy mikor, és hova megy nyaralni. Nagyon fontos, hogy ilyenkor megfelelő biztosítási védelemmel rendelkezzünk, hiszen akár több millió forintba is kerülhet egy külföldi orvosi ellátás. Bár sokaknak jár a bankkártyájához különböző utasbiztosítási szolgáltatás ezek azonban csak a legritkábban szolgáltatnak olyan mértékben, mint amire esetlegesen szükség lenne.

 

Nyaralás, és váratlan meglepetések

 

Képzeljük el, hogy elutazunk Egyiptomba a piramisokat megnézni, és búvárkodni. A búvárkodás nyilván veszélyes sportnak minősül, de aki kipróbálta, az nehezen tud lemondani erről a hobbyról.

 

Nem is kell, viszont abba gondoljunk bele, hogy történik velünk egy baleset, és keszonbetegek leszünk. Ez akkor következik b, ha túl hamar jelentős légnyomáskülönbséget kéne kompenzálnia a szervezetünknek, ami búvárkodásnál előfordulhat. Ez a betegség akár halálos is lehet, a részleteket itt találja.

 

Ilyen esetekben azonnal orvosi ellátásra van szükségünk, ami azonban nincs ingyen, sőt. Egyiptomban ennek a keszonbetegségnek az ellátása nagyjából 3.500 euróba kerül, vagyis nagyjából 1,1 millió forintba. Az emberi élet ennél többet ér, ez nem lehet vitás, de valóban érdemes megadni az esélyt, hogy a drága egyiptomi nyaralás még nagyobb költségekbe verjen bennünket. Pláne akkor, ha egy üdítő árából megoldható, hogy ne így legyen. A megoldás neve utasbiztosítás.

 

Mennyibe kerül egy jó utasbiztosítás?

 

Ezek a speciális életbiztosítások azok, amelyeket azért kötünk meg, hogy ne kelljen szolgáltatnia. Számos különböző szolgáltatása van, nézzünk egy gyors összehasonlítást a fenti egyiptomi útra.

 

A 7 napos nyaraláson részt vesz egy 35 éves, és egy 33 éves szülő, valamint a 15 és 12 éves gyermekük, íme, az utasbiztosítások díjai:

 

Utasbiztosítási díjak

Utasbiztosítási díjak

 

forrás: biztositas.hu

 

Még a legdrágább utasbiztosítás is 50.840 forintba kerül az egész családnak, ami elenyésző tétel ahhoz képest, hogy tavaly átlagban 217 ezer forintot költöttünk nyaralásra (per fő), idén pedig 262 ezer forint lesz a várható kiadás.

 

Egy 24 ezer forintos utasbiztosítás, fejenként 6 ezer forintot jelent, ami 7 napra fejenként nem éri el az ezer forintot sem. Cserébe viszont kapunk több százezer forintos poggyászbiztosítást, akár 100 millió forintos orvosi, és mentési költséget, a sok egyéb szolgáltatásról nem is beszélve.

 

Ár-érték arányban válasszunk!

 

Az ilyen utasbiztosítások díjai messze nem érik el azokat a költségeket, amit nyaralásra költünk ezért tényleg nem kizárólag az ár alapján érdemes választani. Ahogy látjuk Egyiptomba is el lehet jutni egy családnak maximális védelem mellett 20-30 ezer forintból, akkor a horvát tengerpartra, vagy Görögországba még olcsóbban is. A lényeg, hogy ha kell (ne kelljen), akkor szolgáltasson akkora összeget, amely fedezi a költségeinket. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, hogy együtt megtaláljuk a megfelelő utasbiztosítást, és nyugodtan tudjon nyaralni a családjával!

Ezt a cikket 2048 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555