Nyugdíjbiztosítás kötés

Verba György

Az öregedő társadalom, a roskadozó nyugdíjrendszer, a Ratkó gyerekek nyugdíjba vonulása mind-mind szükségessé teszi a nyugdíj megtakarítások elindítását. Várakozni, halasztgatni nem éri meg, hiszen ezzel a magunk zsebéből húzzuk ki a pénzt. Megmutatjuk, hogy miért most indítson el nyugdíj megtakarítást, és hogy miért válassza a nyugdíjbiztosítást.

Miért pont nyugdíjbiztosítás?

 

A nyugdíjbiztosítás az a nyugdíj előtakarékosság, amely a legszéleskörűbb szolgáltatást nyújtja számunkra. Hiszen nem csak a lejáratkor fizet számunkra (a lejárat a megkötéskor érvénybe lévő nyugdíjkorhatár, most 65 életév), hanem az alábbi esetekben is:

    1. ha idő előtt nyugdíjba vonulunk (40 év munkaviszony, korengedmény)
    2. ha lerokkanunk legalább 40%-osan a TB szerint
    3. ha meghalunk

 

A legtöbb nyugdíjbiztosításnál szabadon választhatunk magunknak befektetési portfóliót, mind magyar, mind külföldi eszközalapokból, tehát mi választjuk ki, hogy mekkora kockázatot vállalunk a várható nagyobb nyereségért cserébe.

 

Profi szakemberek kezelik a befektetéseinket, így a nyereség várhatóan magasabb lesz, mintha mi magunk próbálnánk befektetni, ismeretek és tapasztalat nélkül.

 

A nyugdíjbiztosítási befizetéseink után 20%, évente legfeljebb 130.000 forint adókedvezményt vehetünk igénybe a korunktól függetlenül.

A 20%-os adókedvezmény

 

Az adókedvezmény egy olyan ajándék, amely még többet vonz magához, mivel minden esetben a nyugdíjbiztosítási számlánkra kerül jóváírásra, ezért folyamatosan plusz hozamot termel számunkra.

 

Arra figyeljünk, hogy az adóbevallásunkba ne felejtsük el jelezni, hogy szeretnénk élni az adó visszatérítéssel, mert különben az állam automatikusan nem utalja el számunkra.

 

Amennyiben hamarabb hozzányúlunk a nyugdíjbiztosításunk egy kis részéhez is, akkor az igényelt adókedvezmények 120%-át vissza kell fizetni az állam részére.

Az idő pénz, és a nyugdíjunk függ tőle

 

Készítettünk egy összehasonlító kalkulációt, hogy megmutassuk Önnek, hogy miért kell még ma elindítani a nyugdíjbiztosítást. A táblázatban egy havi 25.000 forintos nyugdíjbiztosítást vettünk alapul, éves átlag 9%-os hozamot feltételezve. Az infláció, és az indexálás egyaránt 3-3%. A lejárati összeg a nominális értéket jelenti, míg az aktuális lejárati összeg az inflációval csökkentett értéket, vagyis a vásárlói értéket. A járadékot 15 évre számoltuk.

Nyugdíjbiztosítás kötés

Nyugdíjbiztosítás kötés

 

Ön is tisztán láthatja, hogy 5 év halogatás minimum havi 15.180 forinttal kevesebb nyugdíjat jelent számunkra, de ez a különbség 44.290 forint is. Mit gondol, számít, hogy havi 58.321 forinttal egészíti ki az állami nyugdíját, (ha lesz) vagy 85.655 forinttal? Ha igennel válaszolt, akkor itt az ideje elindítani a saját nyugdíjbiztosítását.

Indítsunk nyugdíjbiztosítást még ma!

 

A nyugdíjbiztosítás a legszéleskörűbb szolgáltatással bíró nyugdíj megtakarítás, emellett számos befektetési előnnyel is rendelkezik. Egyetlen dologra nem képes, behozni azt az időt, amit elveszíthet egy esetleges halogatással. Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy a több mint 50 nyugdíjbiztosításból melyiket választja, hiszen egy rossz választás legalább akkora nyugdíj kiesést jelenthet, mint egy 5 év halogatás. Kérjen Ön is személyes konzultációs időpontot nyugdíjbiztosítási szakértőnktől, hogy se időt, se pénzt ne veszítsen, hanem inkább nyerjen.

Ezt a cikket 2555 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555