Privát nyugdíjprogram

Verba György

A privát nyugdíjprogram egy érdekes fogalom. Úgy jött létre, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszerünkön kiütköztek bizonyos hibák, ami ahhoz vezetett, hogy elkezdtünk a saját pénzünkből félretenni a nyugdíjunkra. Láttuk, és látjuk a saját szemünkkel, hogy a nyugdíjasok nem jönnek ki jól a nyugdíjukból. Hogy miért van szükség nyugdíj megtakarításra? Milyenek a jelenleg választható nyugdíjprogramok? A cikk végére minden érteni fog, és szinte szakértője lesz a témának.

 

A nyugdíjrendszer

 

Jelenleg egy ún. felosztó-kirovó rendszerben élünk, ami azt jelenti, hogy az állam a hozzá befolyó pénzt próbálja meg beosztani, hogy abból rendezze a kiadásait. A kiadások legnagyobb tételét a szociális hálózat emészti fel, azon belül is a nyugdíj kifizetések. Mivel lassan kevesebb a bevétel, mint a kiadás, ezért ez a rendszer nem sokáig marad életképes. Teljesen a nyugdíj kifizetés nem fog megszűnni (valószínűleg), de az állam hagyja, hogy a keletkezett (állami) űrt feltöltse a privát tőke, elsősorban a privát nyugdíjprogram.

 

A privát nyugdíjprogram célja

 

Ahogy a nevében is benne van a privát nyugdíjprogram célja az, hogy saját önerőből, vagyis a keresetünkből (privát) üzleti szerződés keretein belül, bizonyos mennyiségű tőkét teszünk félre azért, hogy kiegészítsük az államtól várható nyugdíj összegét. Ha nagyjából a jelenlegi keresetünk 60%-ával számolunk állami nyugdíjként, akkor nagy meglepetés nem fog érni bennünket. Egy mondatban tehát a privát nyugdíjprogram célja az, hogy a jelenlegi, havi keresetünk 40%-át összegyűjtsük havi nyugdíj-kiegészítésnek.

 

Mi lehet nyugdíjprogram?

 

Minden olyan megtakarítás, amivel a nyugdíjas korunkat szeretnénk anyagi gondoktól mentessé tenni, az nyugdíjprogram. Az állam 3 előtakrékosságot is 20%-os támogatásban részesít SZJA kedvezményeken keresztül, ez a 3 az önkéntes nyugdíjpénztár, a nyugdíj előtakarékossági számla, és a 2014.01.01-től indítható nyugdíjbiztosítás.

 

A jó nyugdíjprogram…

 

… egy ránk szabott kalkuláció után kerül megállapításra, vagyis konkrétan úgy passzol hozzánk, mint egy elegáns ruha.

… rugalmas és alkalmazkodik az esetleges váratlan élethelyzeteinkhez.

… a kockázatvállaló kedvünkhöz képest a lehető legnagyobb hozamot termeli.

… tartalmazza a lehető legtöbb extra szolgáltatást, és bónuszt.

… olyan lejárati összeget ad számunkra, amivel nem lesznek anyagi gondjaink nyugdíjas korunkban.

 

Privát nyugdíjprogram a gondtalan időskorért

 

Az állam lassan eléri a teljesítő képessége határát, és ha nem reagálunk időben egy privát nyugdíjprogrammal, akkor súlyos anyagi gondok várnak ránk. Nem véletlen, hogy az állam 3 különböző nyugdíj megtakarítást is 20%-os adókedvezménnyel támogat. Ha szeretné megtalálni a legjobb nyugdíjprogramot, akkor igényeljen egy személyes konzultációt, ahol nyugdíj megtakarítási szakértőnk felkeresi Önt, és elkészíti a fent említett privát nyugdíjkalkulációt, és megtalálja az Ön számára ideális privát nyugdíjprogramot!

Ezt a cikket 2404 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555